Franke’s ervaring met Intuïtief Eten

Franke’s ervaring met Intuïtief Eten
18 augustus 2020 Sharon
In Intuitief Eten

Meer zelfvertrouwen, je goed in je vel voelen én genieten van eten zonder ooit nog maar op dieet te hoeven. Dat klinkt bijna te goed voor woorden, maar de nieuwe lifestyle ‘Intuïtief eten’ belooft het. Werkt het of is het de zoveelste hype? Journaliste Franke van Hoeven probeert het uit.

Keto, koolhydraatarm, Sonja Bakker 2.0, intermittent fasting, Paleo, Weight Watchers, Atkins, apps om calorieën te tellen: voor wie kilootjes kwijt wil, zijn er methodes genoeg. Maar wie weleens heeft gelijnd, weet dat het amper vol te houden is. Mocht het je met ijzeren discipline lukken om wél langer dan drie weken op fantasieloze worteltjes te knagen, dan is het nog maar de vraag of je op gewicht blijft. Er zijn weinig mensen die dat lukt: uit het NRC-artikel Waarom slank blijven nog moeilijker is dan afvallen blijkt dat minder dan 1 op de 30 afvallers erin slaagt om een eenmaal bereikt lichaamsgewicht meer dan vier jaar vast te houden. Anderen komen zelfs aan! Dus eh, al die goede voornemens voor 1 januari, die hebben helemaal geen zin… Is dat even schrikken!

Klik hier voor het hele artikel op RTL Nieuws.

Nieuwsgierig? Bestel hier ons boek Intuïtief Eten!

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Intuïtief eten – eet gezond, geniet en voel je goed in je lijf! Wil jij ontdekken wat intuïtief eten voor jou kan betekenen? Meld je aan voor onze gratis training! Start vandaag.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*