Wat is intuïtief eten?

Wat is intuïtief eten?
14 mei 2020 Henrike Weerstand
In Intuitief Eten

Er bestaat best wat verwarring en ook misvattingen over wat intuïtief eten dan eigenlijk is. Betekent dat dat je gewoon altijd alles kan eten, zonder limieten, restricties en regels? Ga je elke keer wanneer je aan eten denkt dan ook lekker direct eten? Word je dan niet heel dik, is dat niet ontzettend ongezond, en hoe werkt dat allemaal dan?

(wil je direct de video bekijken, scroll dan naar beneden!)

Vandaag geven we antwoord op wat intuïtief eten precies is. Bij intuïtief eten ga je eten op basis van de signalen van je lichaam. Net zoals je naar de wc gaat wanneer je moet plassen, gaat slapen wanneer je moe bent, ga je eten wanneer je honger hebt en stoppen wanneer je verzadigd bent.

Ons lichaam weet heel goed wat we nodig hebben. We willen graag eten met ons hoofd, met vaste patronen en op de automatische piloot. Dat maakt eten makkelijk. Toch werkt dit met eten niet altijd. De ene dag is de andere dag niet. De ene dag ga je misschien flink sporten en heb je meer eten nodig. De andere dag heb je misschien meer behoefte aan zoetigheid. Je merkt dat je minder eet wanneer je je niet lekker voelt, maar je in de dagen dat je je weer beter voelt, weer extra energie kan gebruiken.

En hoe werkt dat dan?

Het is jezelf de vraag stellen: wat voel ik? Wat heb ik nodig? Wat vertelt mijn lichaam mij op dit moment?

Dit kan met eten te maken hebben, maar het gaat breder dan dat. Het kan je ook iets vertellen over je emoties, je gemoedstoestand, je behoefte aan rust, beweging of juist sociaal contact.

Wil je meer leren over wat intuïtief eten jou kan brengen? Doe onze gratis training, meld je hier aan.

Meer leren over intuïtief eten en hoe dat precies werkt? Bekijk de volledige video van psycholoog Henrike over wat intuïtief eten is hieronder:

Intuïtief eten – eet gezond, geniet en voel je goed in je lijf! Wil jij ontdekken wat intuïtief eten voor jou kan betekenen? Meld je aan voor onze gratis training! Start vandaag.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*