Intuïtief eten aan tafel met kinderen

Intuïtief eten aan tafel met kinderen
8 januari 2020 Henrike Weerstand
In Gezin

Intuïtief eten begint al voordat je aan tafel gaat. Het begint op het moment dat je de maaltijd voor gaat bereiden. Ik ontdekte dat mijn mindset en een stukje voorbereiding/planning als eerste om moesten. En ja, surprise surprise, dit hoort zeker bij intuïtief eten. Het is een sleutel om omstandigheden zo te vormen dat frustratie en irritatie geen ruimte krijgen. Voldoening (warme koffie) en gezelligheid des te meer.

Ik volg de volgende stappen:

Stap 1 Welke mindset heb ik over zorgen voor mezelf, ten op zichte van zorgen voor mijn kinderen.

Tijdens een training over ouderschap vergeleek men het met het zuurstof masker van het vliegtuig. Eerst jezelf dan je kind van zuurstof voorzien, want als je knock-out gaat heeft je kind niets aan jou. Dit heb ik moeten leren.

Stap 2 Analyseer waardoor je thuis koude koffie drinkt of niet rustig je eten op kunt eten. Ik heb stil gestaan waar het mis ging bij ons.

1 Als ik ga zitten duiken de kinderen met boekjes, knuffels en andere vragen boven op mij. Wat resulteerde in koude koffie.

2 Ik wilde dat de kinderen aten als ik at. Met als gevolg dat ik veel aan het voeren en helpen was ipv genieten van mijn eten.

Stap 3 Voordat je een gerecht kiest/ je koffiemomentje plant: beslis: Welke behoefte leeft er bij welk gezinslid.

Vanuit deze gedachte kom je bij de vraag wat zijn de behoeften van elk kind en hoe ga ik daar mee om.

Stap 4 Kies hoe en wat je gaat eten.

Bij vermoeide kinderen, beslis ik makkelijke maaltijden. Ik bereid dan de gezonde favorieten. Deze dagen kan ik aan het begin van de week vaak voorspellen, dus dan bewaar ik deze gerechten voor deze dagen. Zorg dat je weet wat de favorieten van je kind zijn.

Zin in heerlijke warme koffie? Ik check de luiers, geef ze fruit en drinken en ondertussen lees ik een boekje. De kinderen zijn verzadigd en voorzien in hun behoeftes van een schone luier en samen spelen. Daarna pak ik mijn koffie, ga zitten in mijn favoriete stoel en geniet 10-15 minuten van dat heerlijke kopje koffie of bakje thee.

Photo by Stefan Vladimirov on Unsplash

Intuïtief eten – eet gezond, geniet en voel je goed in je lijf! Wil jij ontdekken wat intuïtief eten voor jou kan betekenen? Meld je aan voor onze gratis training! Start vandaag.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*