Van voedingshypes volgen naar intuïtief eten: Sharons verhaal

Van voedingshypes volgen naar intuïtief eten: Sharons verhaal
27 november 2019 Sharon
In Intuitief Eten

De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk hier, en ik heb me vele keren afgevraagd of ik niet wilde stoppen met het hele ‘voedingsgebeuren’. Ik heb daar ups en downs in gehad, heb ik nog een plek in de voedingswereld van tegenwoordig. Niets mis mee om jezelf die vraag af en toe te stellen, maar zoals je ziet ben ik niet gestopt.

De reden? Zoveel mensen die ontevreden zijn over hun eetgewoonten, en maar niet een doorbraak kunnen krijgen zoals ze hopen en keihard voor werken, of simpelweg niet eens de puf kunnen verzamelen. Precies dit is de reden dat ik niet ben gestopt. Ik wachtte tot iemand anders de boodschap zou gaan vertellen, maar uiteindelijk groeide mijn passie en liefde voor de sleutel in dit hele verhaal. Het resultaat? Er komt weer een boek!!!

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd, geoefend en ontdekt op het gebied van eten in vrijheid, in het grote plaatje van het leven, in alle omstandigheden, afgestemd op iemands persoonlijke verhaal. Niet teveel regeltjes, maar wel content met het voedingspatroon en jezelf. Een belangrijk onderdeel in dit proces is leren om intuïtief te eten. Het is stap 1. Vanuit deze plek kun je veel beter je vervolgstappen bepalen.

Want even kort, wat is intuïtief eten eigenlijk? Het is eten zonder opgelegde regels, zonder limiet, met liefde naar jezelf toe. Maar, ga je dan niet alles eten? Dat kan dus wel, dat mag ook. Als je zou willen. Maar we erkennen dat het ook belangrijk en fijn is om voor jezelf te zorgen. Zodat je helder en vol energie in het leven staat, vandaag en wanneer je ouder wordt. Eén van mijn favoriete vragen is dan ook: hoe ziet zelfzorg er op dit moment uit voor mij? Intuïtief eten is een balans tussen vrijheid en zelfzorg met liefde, met oog op de behoeften van je lichaam.

En hoe doe je dat dan? Daar komt ons nieuwe boek dus om de hoek kijken 😉

Ondertussen, in dit proces, heb ik er een geweldige vriendin bij gekregen, psycholoog Henrike Weerstand. Samen konden we deze boodschap pakken en mooi op papier zetten. Zij met jarenlange ervaring in haar eigen praktijk en opgevoed als intuïtief eter, ik als ‘ervaringsdeskundige’ en voedingscoach.

Het resultaat is verbluffend mooi. Ik ben zo ontzettend trots op dit boek. Samen hebben we er zoiets krachtigs van kunnen maken, precies wat ik zocht om deze bevrijdende boodschap over te brengen.

Hij komt uit op 3 december. Zodra het inkijkexemplaar er is, laat ik het even weten.

De cover ziet er alvast prachtig uit, bekijk ‘m hier!!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*